بازدید وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از شرکت دیده پرداز صبا

خبرگزاری مهر – ۲۹ اردیبهشت ۱۳۹۴؛

محمد فرهادی، وزیر علوم در سفر خود به اصفهان صبح امروز به بازدید از شرکت های مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان پرداخت.

وزیر علوم در این بازدید با آخرین دستاوردهای شرکت های دانش بنیان مستقر در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان آشنا شد.

فرهادی همچنین با حضور در شهرک با دستاورد های شرکت های دانش بنیان بهین آب زنده رود، امواج نگار سپاهان، بهیار صنعت سپاهان، روشن رای سپاهان و تالی ژن پارس در حوزه پزشکی آشنا شد.

شرکت های دانش بنیان فراتک، کار و پالایه و پارسیان پویا پلیمر در حوزه محیط زیست و نیز شرکت های راه سبز چهل ستون و ردیاب شیمی، دیده پرداز صبا و آوای اطلاعات آریا در حوزه اتوماسیون و نیز کنترل توان، شعله آریا و هیدروژن آسیا از دیگر شرکت هایی بود که صبح امروز وزیر علوم از آنها بازدید داشت.

گفتنی است وزیر علوم برای کلنگ زنی ساخت برج فناوری شهرک علمی تحقیاتی اصفهان به این شهر سفر کرده است.

♣ لینک خبر

ماهواره ملی «فجر» با موفقیت به فضا پرتاب شد و در مدار زمین قرار گرفت

۱۳ بهمن ۱۳۹۳؛

ماهواره فجر با موفقیت به فضا پرتاب شد و در مدار قرار گرفت.

طراحی و ساخت این ماهواره، محصول همکاری متخصصان سازمان هوافضای وزارت دفاع و شرکت صنایع الکترونیک ایران و شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی از جمله شرکت دیده پرداز صبا بوده است.

این ماهواره نخستین ماهواره ساخت این کشور است که قابلیت تغییر مدار دارد و عمر آن بیشتر از ماهواره‌های قبلی است. ماهواره فجر به کمک رانشگر گاز سرد می‌تواند ارتفاع خود را افزایش دهد و در مدار بالاتری مستقر شود.

ماهواره فجر با سه ماهواره‌ای که قبلا در مدار قرار گرفته (ماهواره های امید، رصد و نوید) تفاوت اساسی دارد چون با استفاده از این میكروموتورها می‌تواند مدار خود را تغییر دهد و از مدار ۲۵۰ تا ۴۵۰ کیلومتر بیضوی به مدار ۴۵۰ کیلومتر دایره‌ای برود.

ماهواره فجر که مدل پیشرفته‌تر ماهواره امید است، ۵۰ كیلوگرم وزن و قابلیت های یك “رادار حرفه ای” را دارد و از سلول های خورشیدی برای شارژ باتری و تولید توان و قرار گیری در مدارهای بالاتر استفاده می‌کند.

مأموریت این ماهواره انتقال مداری، عکسبرداری (با قابلیت تفكیك ١٠٠٠ تا ۵۰۰ متر) برای نقشه برداری و هواشناسی و ماموریت‌های تحقیقاتی عنوان شده است.

ماهواره فجر را ماهواره‌بر سفیر فجر (۱-ب) در مدار قرار داده که قابلیت حمل ماهواره را تا وزن ۵۰کیلوگرم در مدار بیضوی ۳۰۰-۴۵۰ کیلومتری دارد.