بازتاب پرتاب دو ماهواره خصوصی ایرانی در رسانههای جهان – 1
ماهوارههای ایرانی “کوثر” و “هدهد” که با همکاری دو شرکت دانشبنیان بخش خصوصی (امید فضا و دیده پرداز صبا) طراحی و ساخته شده بود،در بامداد روز سه شنبه 15 آبان 1403 از روسیه به فضا پرتاب شد.
در پی پرتاب دو ماهواره ایرانی «هدهد» و «کوثر» به مدار زمین، بسیاری از رسانههای جهان این خبر را منعکس کردند.
به گزارش ایسنا، دو ماهواره ایرانی «کوثر» و «هدهد» به همراه ۵۱ ماهواره دیگر بامداد امروز از پایگاه فضایی روسیه با موفقیت در مدار ۵۰۰ کیلومتری تزریق شدند.
پرتاب موفقیتآمیز این دو ماهواره، در بسیاری از رسانههای جهان منعکس شد.
الجزیره نوشت: ماهوارههای کوثر و هدهد ساخت ایران توسط فضاپیمای روسی سایوز-۲.۱ با موفقیت در مدار قرار گرفتند. این ماهوارههای ایرانی اولین ماهوارههایی هستند که به نمایندگی از بخش خصوصی این کشور پرتاب میشوند و کوثر ساخت شرکت امیدفازا است که طراحی این ماهواره را در سال ۲۰۱۹ آغاز کرد. ایرنا گزارش داده است که کوثر سه سال عمر دارد و هدهد باید چهار سال کار کند.
رویترز نوشت: آژانس فضایی روسیه اعلام کرد بامداد روز سهشنبه یک موشک سایوز را پرتاب کرده که حامل دو ماهواره طراحیشده برای نظارت بر هوای فضایی اطراف زمین و ۵۳ ماهواره کوچک از جمله دو ماهواره ایرانی بوده است. در میان ۵۳ ماهواره، دو ماهواره ایرانی کوثر برای تصویربرداری با وضوح بالا و هدهد که یک ماهواره کوچک ارتباطی است، وجود دارند.
ایپی نیوز نوشت: یک موشک روسی روز سهشنبه با موفقیت پرتاب شد و دو ماهواره ایرانی را به مدار برد. این پرتاب نشاندهنده همکاری روبهرشد بین مسکو و تهران بود. دو ماهواره ایرانی به نامهای کوثر و هدهد اولین ماهوارههایی بودند که به نمایندگی از بخش خصوصی این کشور پرتاب شدند.
ایندیپندنت نوشت: یک موشک روسی روز سهشنبه با موفقیت پرتاب شد و یک جفت ماهواره ایرانی را به مدار برد. موشک سایوز طبق برنامه از سکوی پرتاب وستوچنی در شرق روسیه بلند شد و ۹ دقیقه پس از پرتاب، محموله خود را در مدار تعیینشده قرار داد. این موشک حامل دو ماهواره رصد زمین روسی و دهها ماهواره کوچکتر از جمله دو ماهواره ایرانی بود.
آیریش نیوز نوشت: موشک سایوز روسیه روز سهشنبه از سکوی پرتاب وستوچنی در شرق روسیه بلند شد و محموله خود را ۹ دقیقه پس از پرتاب در مدار تعیینشده قرار داد. دو ماهواره ایران به نامهای کوثر و هدهد اولین ماهوارههایی بودند که به نمایندگی از بخش خصوصی این کشور پرتاب شدند.
تایمز آو ایندیا نوشت: آژانس فضایی روسیه یک موشک سایوز را با موفقیت از سکوی پرتاب وستوچنی پرتاب کرد. این موشک دو ماهواره Ionosfera-M را با هدف نظارت بر آبوهوای فضایی اطراف زمین و همچنین ۵۳ ماهواره کوچکتر را از جمله دو ماهواره ایرانی به پرواز درآورد. کوثر یک ماهواره تصویربرداری با وضوح بالا و هدهد یک ماهواره ارتباطی است که اولین پرتاب فناوری فضایی ایران توسط بخش خصوصی آن به شمار میروند.
واشنگتنپست نوشت: یک موشک روسی روز سهشنبه با موفقیت بلند شد و دو ماهواره ایرانی را طی پرتابی که نشاندهنده همکاری روبهرشد بین مسکو و تهران بود، به مدار برد. مسکو و تهران در حال برنامهریزی برای تقویت بیشتر روابط خود با مشارکت جامع راهبردی هستند که قرار است در سفر برنامهریزیشده مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران به روسیه امضا شود.
روزنامه هندو نوشت: همزمان با گسترش روابط مسکو و تهران، یک موشک روسی، ماهوارههای ایرانی را به مدار زمین پرتاب کرد. موشک سایوز طبق برنامه از سکوی پرتاب وستوچنی در شرق روسیه بلند شد و ۹ دقیقه پس از پرتاب، محموله خود را در مدار تعیینشده قرار داد. این موشک حامل دو ماهواره روسی رصد زمین Ionosphere-M و دهها ماهواره کوچکتر از جمله دو ماهواره ایرانی بود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.