ماهوارههای کوثر و هدهد با موفقیت کامل در مدار قرار گرفت
پرتاب ماهوارههای کوثر و هدهد با ماهوارهبر سایوز + فیلم کامل پرتاب
15 آبان 1403؛
برای اولین بار، دو ماهواره بخش خصوصی با نامهای «هدهد» و «کوثر» ساعت ۲:۴۸ بامداد ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳ با پرتابگر سایوز از پایگاه وستوچنی روسیه با موفقیت پرتاب و به مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین تزریق شد.
ماهوارههای هدهد و کوثر، حاصل تلاش ۴ ساله شرکتهای دانش بنیان امید فضا و دیده پرداز صبا است و از نتایج این دو پرتاب، برای اصلاحات احتمالی و ارتقا مأموریتهای مد نظر استفاده میشود تا در نهایت، منظومهای پرتعداد از ترکیب دو مأموریت هدهد و کوثر حاصل گردد.
حال و هوای سالن اجتماعات پژوهشگاه فضایی ایران در لحظه پرتاب
ابراز احساسات فوق العاده مسوولین، متخصصان و علاقه مندان به پیشرفت کشور را در لحظه پرتاب ماهواره های کوثر و هدهد را ببینید. تهران، سالن اجتماعات پژوهشگاه فضایی ایران؛ سه شنبه 15 آبان 1403، ساعت 2:48 بامداد
توضیحات مدیر عامل شرکت دیده پرداز صبا در خصوص پرتاب
توضیحات مدیر عامل شرکت دانشبنیان دیده پرداز صبا درباره پرتاب ماهوارههای هدهد و کوثر به فضا در ارتباط مستقیم شبکه خبر با روسیه
تایید جدایش ماهوارههای «هدهد» و «کوثر» توسط مدیر عامل شرکت امید فضا
بر اساس اولین سیگنالهای دریافت شده محفظههای ماهوارههای «هدهد» و «کوثر» به خوبی عمل کرده و به درستی این محفظهها باز شده و ماهوارهها به بیرون پرتاب و در مدار تزریق شدهاند.
دکتر حسین شهرابی، مدیرعامل شرکت امید فضا اعلام کرد: جدایش ماهوارههای هدهد و کوثر بر مبنای شواهد تله متری و سایر شواهد به طور کامل تایید شد و در ساعت ۷ صبح امروز ۱۵ آبان، این جدایش صورت گرفت.
وی افزود: این موفقیت به مفهوم آن است که پرتابگر کار خود را به درستی انجام داده است، ضمن آنکه عملکرد محفظه نگهدارنده ماهوارههای هدهد و کوثر که ساخت این مجموعه دانشبنیان است، به طور کامل وظایف خود را انجام دادهاند، به گونهای که در محفظههای ماهوارهها به درستی باز شده و به درستی ماهوارهها به بیرون پرتاب شدهاند.
دریافت اولین سیگنالها از ماهواره «هدهد»
دریافت سیگنالها از ماهواره «کوثر» هم تایید شد
دکتر حسین شهرابی مدیر عامل شرکت دانش بنیان امید فضا گقت: به فضل الهی، دقایقی قبل از ایستگاه زمینی ماهوارهها، خبر دریافت سیگنال از ماهواره کوثر نیز تایید شد.
ایشان افزود: دریافت این سیگنال به معنای باز شدن کامل آنتنهای ماهواره و خروج موفق ماهواره از محفظه نگهدارنده است.
وی خاطر نشان کرد: البته تفاوت ماهواره کوثر نسبت به ماهواره هدهد این است که ماهواره کوثر، ۸ برابر بزرگتر و سنگینتر از ماهواره هدهد است و ضمن آنکه ماهواره کوثر دارای بالکهای خورشیدی است. به همین دلایل، خروج ماهواره کوثر از محفظه، از پیچیدگیهای خاصی برخوردار بود و ریسک و نگرانی بیشتری داشت که الحمد لله به درستی انجام شد.